Despre inspirație

16.05.2023

Despre inspiratie si ...paine proaspat scoasa din cuptor

  • Care sunt oamenii care ti-au influentat trecutul?
  • Dar prezentul?
  • Pe cine alegi sa influenteze viitorul tau?

Am ajuns la aceste intrebari si la raspunsurile aferente urmarind-o pe tanti Marița care la cei 80 de ani ai sai a venit saptamana trecuta la Casa Olarului sa ne faca paine pe vatra. Avea o simplitate, o naturalete si o seninatate pe care rar am mai intalnit-o.

Totusi am intalnit-o... la bunica din partea tatalui. Ea a fost pentru mine un om care mi-a creeat repere si modele pe care am ajuns sa le constientizez in timp (mult timp). La ea am vazut ce inseamna sa pui limite cu blandete pe vremea cand nu se vorbea despre termenii acestia si nici despre parenting. Am mai vazut si ce inseamna sa traiesti in prezent si ca pentru a obtine multumire, si chiar fericire, e nevoie de tare putine lucruri.

Pana aici povestea mea pare destul de idilica, nu-i asa?

Care e miezul? Pai faptul ca mi-am mai dat seama ca sa reflectez acum la cine sunt si cum am ajuns cine sunt mi-a creeat o stare de confort. Confort ca imi cunosc valorile si radacinile. Confort ca aprob si imi doresc sa promovez aceste valori. Confort ca stiu ca de fiecare data cand simt cum traiesc si cand traiesc cum simt sunt bine cu mine.

In urma cu sapte ani cand am inceput formarea in consilier pentru dezvoltare personala aveam in mult mai mica masura o aliniere a mea la mine. Ma mandream teribil de tare ca in domeniul profesional am invatat facand si chiar ma consideram un autodidact. Evitam sa vorbesc despre subiecte personale iar cand venea vorba de oamenii care m-au influentat aveam gramezi de exemple de tipul "asa nu". Ca sa zic drept stiam mai bine ce nu vreau sa fiu decat ce vreau sa fiu.

Sesiunile de consiliere m-au ajutat sa explorez, sa cunosc si sa inteleg. A contat enorm ca am vorbit fara sa ma simt judecata, ca am primit incurajare si sustinere, ca au fost oameni care au crezut in mine (poate chiar mai mult decat am crezut eu).

Pentru tine cum e sa reflectezi la cine esti si cum ai ajuns cine esti?

Creați un site gratuit!